Na Zelenej vode a v Prešove sa začína festivalové hudobné leto

01.07.2011 Prešov

Bratislava 1. júla (TASR) - Hudobný festival Topfest v areáli na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom otvára dnes prázdninovú festivalovú sezónu na Slovensku. Organizátori v ôsmom ročníku prichádzajú s novinkou, ktorou sú dve hlavné pódiá.

Topfest stage a Stage Topfest sú na Topfeste dve úplne rovnocenné hlavné pódia vedľa seba, medzi ktorými bude LED obrazovka s rozmermi 12 x 4 m. „Každý rok sa snažíme skvalitňovať úroveň festivalu, či už pre návštevníkov, ale aj pre samotných účinkujúcich. Verím, že táto novinka poteší obe strany, fanúšikovia nebudú mať také veľké prestoje medzi jednotlivými vystúpeniami a samotné kapely budú mať vlastne celý koncert skupiny pred nimi na to, aby sa pripravili a nazvučili svoje vystúpenie,“ uviedol pre médiá organizátor Dušan Drobný.

Hlavným ťahákom festivalu bude anglická kapela Saxon, príde takmer kompletná česká a slovenská špička, českú stranu zastupujú Kabát, Chinaski, Čechomor, Alkehol, znovuzrodená kapela Wanastowi Wjecy a Xindl X, v zozname domácich figurujú aj DESmod, IMT Smile, Tublatanka, No Name, Katka Knechtová, Gladiator, Horkýže Slíže, Polemic aj Arzén.

V sobotu 2. júla otvorí brány v poradí piaty Dobrý festival na prírodnom kúpalisku Delňa v Prešove, ktorý organizuje šéf kapely IMT Smile Miro Tásler, starší z dvojice bratov. Hlavnou hviezdou bude anglická formácia Skunk Anansie, vystúpi viac ako 60 interpretov, medzi nimi domáci IMT Smile, Katka Knechtová, Chiki Liki Tu-A, Heľenine Oči, Komajota, Nocadeň aj česká skupina Alkehol.

Organizátori mali starosti so špeciálnym povolením na prejazd kamióna tejto kapely, ktorý vezie 24 ton vlastnej techniky a špeciálneho osvetlenia. Keďže Skunk Anansie hrajú pred prešovským festivalom v Rumunsku, bolo potrebné zabezpečiť povolenie na prejazd kamióna cez Rumunsko, Maďarsko a Slovensko, nakoľko v prázdninovom období je takmer vo všetkých európskych krajinách obmedzený prejazd ťažkých kamiónov.

„Po množstve telefonátov sa rumunský prejazd podarilo pomerne bezproblémovo zabezpečiť a zistili sme veľmi pozitívnu informáciu, že Maďarsko, ako aj Slovensko majú špeciálnu výnimku pre kultúrne podujatia. Takže nakoniec všetko dobre dopadlo a na Skunk Anansie sa veľmi tešíme,“ povedal pre TASR Miro Tásler, hlavný organizátor festivalu.
 

Vyberte región